Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolades om till niometersspelare – nu förlänger 23-åringen med VI: "Oerhört omtyckt i laget"

Mitt i VästeråsIrstas tyngsta period för säsongen kommer ett glädjebesked.
Lagets assistdrottning Hannah Grytegård förlänger sitt kontrakt med klubben.
– Jag har fått en helt annan roll i år både framåt och bakåt än vad jag har haft de andra åren och håller förhoppningsvis på att växa in i den mer och mer, säger 23-åringen till VI:s hemsida.

Annons
Hannah Grytegård blir kvar i VI.

Missa inte: Mittmedia sänder bandy-VM – se Sveriges matcher utan extra kostnad för dig som kund

VästeråsIrsta är inne i en tuff period resultatmässigt.

Det har blivit fem raka matcher utan seger, och den slutspelsplats som runt jul såg så säker ut hänger nu på en skör tråd.

Men nu kommer glädjande nyheter för klubben utanför planen: Interna assistledaren Hannah Grytegård väljer att förlänga sitt kontrakt med klubben.

– Förutom hennes bidrag i spelet är hon oerhört omtyckt i laget på som utanför planen med sitt positiva och energifulla sätt, vilket gör att det känns bra att Hannah fortsatt vill vara en del av vårt lag de kommande åren, säger lagets sportchef och tränare Frenne Båverud till klubbens hemsida.

För pluskunder: Tunga sviten fortsätter för VI – femte raka utan seger efter jättetorsk: "Övertygad om att vi vänder detta"

Grytegård kom till VI inför säsongen 2015/16, då som kantspelare. Inför den här säsongen har Båverud valt att skola om 23-åringen till niometersspelare – något som har gett bra utdelning. Hon har omgående blivit lagets främsta assistspelare, och ligger elva i hela SHE:s assistliga.

– Jag har fått en helt annan roll i år både framåt och bakåt än vad jag har haft de andra åren och håller förhoppningsvis på att växa in i den mer och mer. Jag har haft en liten berg- och dalbana om man ser till min insats men det är väl ungefär lika som laget som helhet har haft, säger hon själv till klubbens hemsida.

Annons