Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför skrällde Tillberga och krossade topptippade laget: "Spelmässigt kan vi mäta oss med de bästa"

Tillberga körde fullständigt över Edsbyn med 7–2. Nu har det bottentippade laget två segrar på tre matcher – och ligger femma i elitserien.
– Med mycket ved blir det en stor brasa, säger tränaren Oskar Robertson.

Annons

Oskar Robertson.

Under fredagskvällen så bjöd Tillberga Bandy gästande Edsbyn på en riktig åktur. Matchen slutade med en odiskutabel hemmaseger med 7–2. Segern grundlades i den första halvleken då Tillberga bjöd upp till drömspel. 5–1 i halvlek, en ledning som kunde ha varit ännu större.

– Det var en väldigt offensiv första halvlek där det gick fram och tillbaka hela tiden. Men jag tycker ändå att vi spelar på lite mer folk och skapade lite mer chanser, säger tränaren Oskar Robertson.

Var du överraskad över spelövertaget som ni hade i första halvlek?

– Nej, det var jag inte. Vi såg redan förra året att spelmässigt så kan vi mäta oss med de bästa och spelidén är inte den som hållit oss tillbaka. Utan det är mer det att veta vad som krävs inför varje match, det är det vi måste jobba mer med. Man brukar säga, lite ved liten brasa. Med mycket ved så blir det en stor brasa och det är den vi fick till.

En av styrkorna med Tillbergas spel den här säsongen är tålamodet med boll. Det var något som var riktigt vägvinnande mot Edsbyn. Det var något som även Robertson höll med om.

– I och med att vi satsar i de momenten i spelidén så blir det tydliga mönster för oss vilket gör att vi känner oss bekväma. I stället för att vi går in lite mindre i vissa situationer och då blir det lätt att man börjar göra andra saker. Man börjar tänka att vad ska man hitta på då, det är inte där det sitter utan det handlar om att göra det som vi sagt och den spelidé som vi har ännu mer.

I andra halvlek så kom Edsbyn ut starkt, men ni lyckades reda ut anstormningen och kontra in 6-1, hur viktigt var det målet?

– Det är klart att då kändes det som att luften gick ur Edsbyn. I varje fall med deras höga press, de kände nog själva att de inte lyckades lösa det och tog hem laget. Så det var superskönt, verkligen.

För Tillberga så var segern viktig på flera sätt.

– Det här betydde två poäng samtidigt som det betyder att vi kunde se skillnad mellan onsdag och fredag så här tätt inpå. Vi kan lära oss mycket av den här matchen som vi kan ta med, det hoppas jag mest på. Just för att vi är ett ungt lag och behöver ta tillvara på de här delarna.

Vilka spelare plussar du efter segern?– Det är jättesvårt att säga. Jag satt och tänkte på det, men det blir nog för många namn. Det är en laginsats och det slitet som vi gör är det som är skillnaden mot förra matchen. Det är jättekul att se att vi lyckas att vända det mentala delen från onsdag till fredag.

Nu har ni verkligen visat att ni blir att räkna med.– Ja, det tycker jag att vi gjort. Sedan får vi vara ödmjuka och förstå att det är ett hårt jobb varje dag så att det lönar sig. Om vi inte förvaltar den här vinsten så är den inte värd något. Lika mycket som det är tråkigt att förlora ska vi känna att det är kul att vinna och förstå skillnaden, säger Oskar Robertson.

Annons