Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalrepris med helt annan känsla för VSK: "Varje spelare måste putta in några procent till"

När Villa Lidköping gästar VSK på fredagen är det ett hemmalag med en annan känsla än sist lagen möttes i elitseriesammanhang.
Då var det SM-final – nu är det ett VSK med en tung säsongsinledning i ryggen.
Så det faktum att det är just en finalrepris bär inte så stor tyngd för Simon Jansson.
– I det läge vi är bör vi tänka på oss själva och gå ut och göra en bra match, det spelar ingen roll vilka som står på andra sidan, säger han.

Annons

Simon Jansson tycker att hela laget måste höja sig.

För åtta månader sedan stod Simon Jansson och hans VSK på Tele 2 Arena , jublandes med guldmedaljer runt halsen efter att ha slagit Villa Lidköping i SM-finalen – ledda av ett mål och en framspelning från Jansson.

Men när det väntar finalrepris under fredagen, när Villa kommer på besök till Västerås, är det inte samma nöjda känsla hos de regerande mästarna.

– Det ska väl bli kul först och främst, absolut. Det känns rätt skönt med en ny match snabbt efter de här två senaste matcherna vi har haft. Vi vill gärna gå ut och göra en bra arbetsinsats. Men det ska bli kul och spännande, och jag hoppas att det blir mycket folk, säger Simon Jansson.

Att det är just fjolårets finalmotståndare som står på andra sidan är dock ingenting som Simon Jansson lägger någon särskild energi på.

– Jag ser det som att det är en väldigt bra motståndare som är svåra att så, mer så just nu. I det läge vi är bör vi tänka på oss själva och gå ut och göra en bra match, det spelar ingen roll vilka som står på andra sidan. Sen är det alltid prestige att spela mot topplagen, man vill vinna de matcherna och inge lite respekt.

De senaste två matcherna har målskyttet inte funkat för VSK – men av vitt skilda anledningar. Mot Bollnäs träffade fem (!) skott målramen, men mot Gripen hade man i stället stora svårigheter med att forcera ett defensivt spelande motstånd.

– Det har väl mest inte studsat vår väg. Ett gammalt uttryck, men det har varit stolpe ut för oss. Samtidigt så beror det ju på något. Vi behöver komma fram med mer folk och vara mer i straffområdet, jag tycker kanske att vi har varit för mycket en mot en i straffområdet när bollarna dimper ner där. Sen var det ju extremt mot Bollnäs, man tänkte ju liksom vad är det som händer. Är det någon som är emot oss, eller?

Vad har ni pratat om i laget sedan matchen mot Gripen?

– Vi har sagt att vi ska tillbaka till grunderna, att varje spelare puttar in några procent till. Det känns som att, speciellt senast, var det ju ingen som var hundraprocentig. Vi lär vara ödmjuka och säga till varandra att vi ska vara hundra procent, allihop. Är vi inte det så kan alla andra lag slå oss.

Man måste ha högt i tak om man vill vara bäst, förmodar jag?

– Absolut, så är det ju. Vi har ju höga krav på varandra, det vet vi. Är det någon som inte går in hundra så får man höra det, att nu får du rannsaka dig själv och gå till dig själv och se till vad du har gjort, så kör vi igen. Det är inga konstigheter. Man tar kritik och man ger kritik.

Annons