Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inblandad i två mål – ändå blev comebacken en besvikelse för Bergström: "Vi behöver satsa hårdare i alla situationer"

Han var inblandad i VSK:s båda mål.
Men comebacken blev ändå en besvikelse för Ted Bergström, när laget överraskande tappade poäng borta mot Gripen.
–Vi behöver bli lite hetare de sista två meterna på hela banan, det är så det känns, säger Bergström.

Annons

Ted Bergströms comeback slutade med ett tungt poängtapp mot Gripen.

Den tunga inledningen på säsongen bara fortsätter för VSK. Under tisdagskvällen blev det ytterligare en missräkning, efter 2-2 på bortaplan mot Gripen.

Gripen tog ledningen med 2-0 i den första halvleken, och såg därefter ut att kunna utföra sin matchplan fullt ut. VSK hade svårt att komma till chanser.

– Vi får ju en dålig start och får ju jaga hela matchen, det är väl inte konstigare än så. Vi får ju möta tio stycken utanför straffområdet och de slår allt som rör sig, tänkte jag säga. Det blir tufft, de kämpar bra, Gripen. Det är inte mycket mer att säga än så, säger VSK:s comebackande Ted Bergström.

Vad är det som saknas för att ni ska kunna ta er igenom till farligare lägen?

– Vi behöver satsa hårdare i alla situationer. Jag menar, satsar vi lite hårdare ska vi ha med oss en 5-6 utvisningar i dag. Jag vet inte vad som händer i dag riktigt. Det blir att satsa ännu hårdare runt straffområdet och få fram bollarna.

Känslan är att ni kommer till situationer där ni kan skapa lägen – men inte får fram den sista passningen – delar du den känslan?

– På något vis, lite så är det väl. Vi behöver bli lite hetare de sista två meterna på hela banan, det är så det känns. Vi gör allting bra, det är det sista vi behöver vässa på lite extra. De små detaljerna, får man inte till dem så kan en sån här match gå hur som helst.

Ted Bergström var annars ett av få glädjeämnen i VSK under kvällen. I första matchen tillbaka från sin knäskada satte han själv reduceringsbollen i nät, och var även inblandad i kvitteringen där det var han som tog skottet på hörnan som till sist ledde fram till Tobias Holmbergs kvittering.

– Det är ju en klen tröst. Men man får också vara ödmjuk mot sig själv och se små ljusglimtar i allting man hittar. Gör ett mål, bakom ett annat, det får man ta med sig.

Hur känns formen efter en tid på sidan?

– Det är klart att det finns mer att önska efter två och en halv månad på sidan. Man har inte kunnat köra så bra som man hade velat hela tiden heller. Men jag har skött sommarträningen bra, så det ska nog gå bra.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Gripen–VSK 2-2 (2-1)

Målen: 1–0 (4) Johan Grahn, 2–0 (17) Adam Rudell, 2–1 (42) Ted Bergström, 2–2 (72) Tobias Holmberg.

Hörnor: 6-14

Utvisningar: Gripen 2x10, VSK 4x10

Publik: 407

Domare: Valdemar Olsson

Annons