Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robin Andersson efter premiärvinsten: "Det var kontrollerat"

Tillberga svarade för en stabil insats då man besegrade Kalix med 3-0 i seriepremiären.

Annons

Matchinledningen var annars jämn fram till att Tillbergas rutinerade spelmotor Rinat Shamsutov satte 1-0. Därefter så förde hemmalaget spelet med stort tålamod. Lagkaptenen Robin Andersson var nöjd med premiärsegern.

– Det känns bra, det var kontrollerat. En ganska tråkig match. 3-0 är väl inget roligt resultat, men det var kontrollerat, säger Robin Andersson.

Tillberga var laget som skapade mest och segern var aldrig hotad då gästande Kalix hade förtvivlat svårt att skapa något tryck mot Tillbergas försvar. Chanserna som Kalix fick var få.

– Ja det tycker jag. När Kalix var farliga var när vi gör enkla misstag med boll, annars så tycker jag inte att dom skapar så mycket på egen hand.

Kalix fick chansen att ta sig in i matchen under den andra halvleken då Tillberga drabbades av tre raka utvisningar. Men Tillberga klarade av anstormningen och kunde hålla nollan för första gången under sina år i elitserien.

– Det var kul, vi pratade lite om det i halvtid att det var lite väl passivt ibland. Backlinjen står upp bra och tar bort alla dom farliga flippen. Så det var bra.

Förutom en fläckfri defensiv, vad tar ni med er från matchen?

– Två poäng, nu är vi igång. Premiärer är alltid lite pirrigt, men det var två viktiga poäng och nu är vi med.

Kan man vänta sig ett vassare Tillberga den här säsongen?

– Jag det tror jag absolut. Jag tror att vi kommer att vara mer strukturerade. Sedan tycker jag att vi höjt oss på alla plan.

Avslutningsvis, vad säger du om din insats?

– Jag orkade i sjuttio minuter och jag var helt färdig, men det finns att jobba på i varje fall.

Annons