Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenne Olsson om spelare för spelare i VM-truppen: "Redan då lyste det om honom"

På torsdagen presenterade Svenne Olsson Sveriges 18-mannatrupp till VM.
Så här säger förbundskaptenen om de uttagna spelarna.

Annons

Förbundskapten Svenne Olsson.

Svenne Olsson har bestämt sig för vilka 18 spelare som ska försvara Sveriges ära i VM.

Här är förbundskaptenens egna ord om varje enskild spelare i truppen.

MÅLVAKTER

Andreas Bergwall, Västerås

– Han är fantastisk och han är inte uttagen på grund av att han är äldre och rutinerad. Han är uttagen för att han levererar på den högsta nivån i VSK. Det är fantastiskt vilken klass han fortfarande håller. Han är viktig för det här landslaget.

Joel Othén, Sandviken

– Har internationell rutin och är en fantastiskt duktig målvakt. Det har strulat lite i Sandviken med deras försvar men individuellt har Joel spelat väldigt bra. En riktigt bra bandymålvakt och en bra skalle på honom. Just den där lilla extra rutinen från tidigare VM och proffsåren i Ryssland som fällde avgörandet.

FÖRSVARARE/HALVOR

Andreas Westh, Bollnäs

– Fortsätter att leverera i Bollnäs. Blev som vanligt lite ifrågasatt på försäsongen, som många i Bollnäs blir. Men Bollnäs har släppt in minst mål och Westh har varit bra i landslaget. Har många egenskaper, både på planen och vid sidan av.

Martin Johansson, Villa Lidköping

– Har de senaste åren gått från att vara en duktig försvarsspelare till att vara given i det här landslaget. En fantastiskt duktig försvarsspelare, spelar libero i Villa men är back i landslaget. Tuff, brytningssäker, skridskostark och har ett bra skott.

Linus Pettersson, Sandviken

– Brytsäker defensiv back. Det visar sig i elitserien och lägger på 20 procent till internationellt. Är alltid bra när det gäller och när det blir som tuffast. Vi valde Linus för att vi vet exakt vad vi får av honom.

David Pizzoni Elfving, Hammarby

– Användbar på många ställen men är uttagen i truppen som back. Men kommer att kunna användas på flera ställen. Fysisk, bra karaktär och formstark i Hammarby. Har ett bra skott också. Hans fina form som halv i Hammarby fällde avgörandet.

Per Hellmyrs, Bollnäs

– Uttagen som halv hos oss och det är där han kommer att vara om vi inte gör en drastisk ändring. Spelar mittfältare i Bollnäs och är sugen på det här hemma-VM:et. Kommer att lyftas ytterligare från klassen som han håller i Bollnäs.

Hans Andersson, Edsbyn

– Grundtanken är att rulla på tre halvor och nyttja de här grabbarna till max. Den här killen är i en fantastisk form. Han har behållit den från Uljanovsk och VM förra året och fortsätter att leverera i Edsbyn på absolut högsta nivå. Besitter ett långt spel och är spelklok. Förtjänar verkligen att vara med.

Erik Säfström, Neftyanik

– Erik hade lite skadebekymmer i Trollhättan men är numera hel och studsar upp på sin normala nivå. En fantastiskt duktig spelare. Spelade för fullt för en eller två dagar sen i Neftyanik och det gick riktigt bra för honom.

MITTFÄLTARE

Daniel Berlin, Bollnäs

– Drar ett enormt lass i Bollnäs och tuggar på, det spelar ingen roll om det är snöväder eller kanonis. En bra karaktärsspelare som är bra defensivt och bra offensivt. Har självklart en viktig roll i landslaget.

Johan Löfstedt, Vetlanda

– Har inte riktigt fått det att släppa i landslaget, har varit sjuk och skadad och lite borta. Det är läge för Löfstedt att göra en insats på högsta nivå. En viktig spelare för oss. Har varit fantastisk i elitserien, där han har varit punktad i många matcher men ändå gör det riktigt, riktigt bra. Ända sedan i september då vi hade våra första matcher i Vetlanda, redan då lyste det om honom.

Daniel Mossberg, Sandviken

– Mossberg står för genombrott, kraft, storlek, tyngd, fysik och allt vad du nu kan säga. Är ofta riktigt, riktigt bra mot internationellt motstånd och när det blir som allra tuffast. Jag tror att han har en klar målbild om vad som gäller i VM.

Adam Gilljam, Hammarby

– Har en annan roll i Hammarby än vad han har i det här landslaget. Här han spelar längre ner i banan. Åkstark, bra karaktär. Svajande form i början av serien men liksom hela Hammarby är han riktigt formstark nu och det fällde avgörandet i det sista. En viktig spelare på sitt sätt i det här landslaget.

Jesper Eriksson, Villa Lidköping

– Fortsätter att leverera i Villa. Fick en tuff start i Trollhättan, ett litet uppvaknande från elitseriebandy till internationell högsta nivå där Ryssland satte en våldsam press. Därifrån stegrade han sig igenom hela turneringen och växte och det tyckte vi var en viktig egenskap. Han gör det enkla ofta, mycket passningar och bra fart. Åkstark över stora ytor, vi vill ha ett spel med mycket passningar. Han passar utmärkt in i vårt spel.

ANFALLARE

Christoffer Edlund, Sandviken

– Han är viktig för oss. Besitter ett starkt djupledsspel, bra skytte, jobbar hårt som forward och det är läge för honom nu att vara riktigt vass på hemmaplan.

Daniel Andersson, Villa Lidköping

– Han var inte med i fjol, jag har märkt på honom under samtalen som vi har haft att han har varit väldigt sugen på landslaget. Det var upp till honom själv med prestationen i Villa och han har varit riktigt bra i Villa. Från World cup och framåt har han varit riktigt vass. Erbjuder oss ett bra djupledsspel, bra genombrottsspelare och passar bra på stora ytor.

Patrik Nilsson, Bollnäs

– Sista pusselbiten. Erbjuder oss storlek, kraft och ett fantastiskt bra skytte. En lite annan typ av forwardstyp än de andra. Lite mer av en powerforward och därav föll valet på Patrik. Har levererat bra i Bollnäs, ser bra ut i aktionen och förtjänar den här platsen.

Erik Pettersson, Sandviken

Svenne Olsson kommenterade inte Erik Pettersson under presskonferensen då truppen presenterades, då Pettersson själv fanns på plats. Så här säger den 21-årige anfallaren själv om sin utveckling: "Jag har varit med i några år nu och har fått större ansvar. Jag känner att jag utvecklas för varje dag och blir bättre hela tiden".

Annons