Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elmertoft knep fjärdeplats på O-ringen

Rasmus Elmertoft hade chans på fjärdeplatsen inför tredje och sista etappen.Tack vare ett oväntat besked blev den målsättningen enklare att uppnå.- Det berodde på att han som ledde tävlingen lämnade återbud, säger NOK-löparen till Fagersta-Posten.

Annons
Rasmus Elmertoft, Norbergs OK.

Efter två raka femteplaceringar på tredagarstävlingen med den tuffaste svårighetsgraden av tre på O-ringen hade Norbergs OK-löparen Rasmus Elmertoft vittring på toppen och fjärdeplatsen inför den avslutande etappen.

Och den målsättningen blev inte svårare att uppnå när den som ledde tävlingen tvingades kasta in handduken strax innan etappstarten. Men trots beskedet skulle ändå etappen genomföras.

- Det var tufft i dag, men jag knep fjärdeplatsen. Jag är rätt nöjd med loppet och missade inte jättemycket, säger Elmertoft.

Hur var etappen?

- Den var tung och uttömmande. Strax efter ett av de snabblöpande partierna i mitten så kom ett svårt parti på slutet med mycket sluttning. Där gällde det att hänga med för att inte bli ifrånsprungen, men jag lyckades hyfsat bra och är nöjd med loppet.

Summera din insats under O-ringen?

- Med tanke på förberedelserna, där jag inte fått den träning jag hade velat inför, så är jag rätt nöjd. Jag har hållit mig på de här placeringarna under varje etapp och inte haft något riktigt bottennapp. Det har varit stabilt hela tiden, tycker jag.

Vad händer framöver?

- Nu ska jag försöka komma ordentligt igen efter att ha varit under isen i drygt två år. Det känns som att jag har fått en nytändning gällande orienteringen och vi får se om jag påbörjar en satsning till hösten.

- Jag ska försöka träna mer målmedvetet och tror att jag ska ställa upp i nästa års upplaga av O-ringen. Då hålls tävlingen i Sälen, vilket innebär en väldigt speciell terräng. Kanske blir det att tävla under alla fem dagar då, avslutar Elmertoft.

Elmertoft sprang i mål på totaltiden 132:01.

Annons