Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsas får hjälp av företagare

Tre månader efter branden på Elsa Andersons konditori har föreningen Elsas Vänner fått in närmare en miljon kronor från privatpersoner och företagare för återuppbyggnad.

Annons
Irene och Peter Westerlund på företaget Westerlunds violinverkstad, har skänkt pengar till Elsas i hopp om att kunna hjälpa till att återfå ”Norbergs dragplåster”. De utmanar nu andra företag att göra detsamma.

Målet är att Elsa Andersons konditori ska återuppbyggas, och för det krävs tre miljoner kronor, enligt ägaren.

Med hjälp av föreningen Elsas Vänners insamlingar har en tredjedel redan samlats in.

Ett av flera företag som valt att skänka pengar för ändamålet är Westerlunds violinverkstad i Norberg.

– Elsas är en sådan stor del av Norberg. Ett dragplåster som lockar folk att komma hit men även en stolthet hos oss som bor här, säger Irene Westerlund.

Hon och maken Peter bestämde sig för att skänka 10 000 kronor.

– Vi vet inte hur det här skulle påverka Norberg i fall att Elsas inte kan återuppbyggas. Man kan bara föreställa sig, säger Peter Westerlund.

Många av hans kunder på violinverkstaden brukade ta sig en fika på Elsas medan Peter exempelvis servade deras instrument.

– Så det här påverkar nog fler företagare här och runt omkring. Och har någon besökt Elsas så tar de säkert en tur i andra butiker på byn också, säger Irene Westerlund och fortsätter:

– Alla företagare som skänker pengar kommer att få stå med namn på en vägg inne på Elsas. Det vill vi gärna få göra, säger hon.

Annons