Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En målvakt klar – den andre avvaktar

Nu står det klart att målvakten Andreas Sundberg fortsätter i Västanfors. Men fortfarande finns det frågetecken kring Adam Johanssons framtid i klubben.

Andreas ”Sumpan” Sundberg bestämde sig i dagarna och menar själv att beslutet var enkelt att ta.

– Det är rätt så lätt när man trivs i klubben. Jag pratade lite med Björn (Forsberg, sportchef) fram och tillbaka. Men det var aldrig egentligen några tankar på något annat, säger Sundberg.

Sundberg kom in i laget som uttalad förstemålvakt när Adam Johansson hade lämnat laget. Men plötsligt och hastigt kom Johansson tillbaka och då blev konkurrensen genast hårdare för Sundberg. Men det har aldrig fått honom att tveka.

– Målet är att stå varje match. Det är det jag krigar för varje vecka. Och om jag inte lyckas får jag bita ihop och köra vidare.

Sportchefen Björn Forsberg hyllar Sundbergs inställning angående konkurrenssituationen mellan stolparna.

– ”Sumpan” visade prov på ett proffsigt sätt och engagemang i vintras när det blev som det blev och Adam kom hem och de fick dela på det. Han missade inte många träningar och han är viktig för laget. Han är en rutinerad kille i omklädningsrummet.

Däremot tvekar fortfarande VIF:s andra målvakt Adam Johansson om en fortsättning. Forsberg fortsätter diskussionerna med honom om framtiden i klubben.

– Han vill väl känna efter lite, om det är något annat som drar. Som det ser ut just nu har han inget jobb efter sommaren, så han vill vänta och se. Men han låter positiv, säger Forsberg.

Ett målvaktsalternativ för VIF skulle kunna vara den förra Hammarbymålvakten som nu har flyttat hem till Västerås. Men än så länge utesluter Forsberg honom och menar att klubben inte är intresserad av hans underskrift.

– Nej, det är vi inte. Inte som det är nu. Vi har förhoppningsvis både ”Sumpan” och Adam. Det hade varit annorlunda om vi inte hade haft någon målvakt. Men med tanke på att vi fortfarande räknar med Adam är det inte aktuellt. Och blir det inte Adam har vi Joakim Jedselius Hansson från u-laget.