Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sekund kvar – då avgjorde "Julle" veteranlandskampen på hemmaplan: "Jäkligt häftigt"

En ordentlig vändning – och det var en hemmaspelare som fick sätta punkt.
Med bara en sekund kvar på klockan såg Patrik "Julle" Juhlin till att Tre Kronor Legends tog hem segern mot sin finska motpart.

Annons

Det var VIK-tätt på isen i ABB Arena när Tre Kronor Legends smällde samman med Finland under lördagskvällen. Nicklas Lidström, Tommy Salo, Patrik Juhlin, Leif Rohlin, Thomas Eriksson, Fredrik Nilsson och Daniel Rydmark fanns alla med i blågul tröja – och givetvis var det också en gulsvart som skulle komma att avgöra matchen.

Med bara sekunden kvar att spela hittade Patrik Juhlin rätt från köksvägen – och satte därmed punkt från 4-7 till 8-7 på de sista åtta minuterna.

– Det är underbart. Det är väl kanske inte i samma paritet som ”Masken” och ”Sudden”, men att få sätta slutklämmen på en sån vändning som vi gör mot Finland är jäkligt häftigt. Jag hade faktiskt ingen koll på att det var sista sekunden heller förrän jag hörde slutsignalen, säger ”Julle”.

Matchen började i makligt tempo, men allt eftersom tiden gick blev det tydligare och tydligare att det var viktigt för många av spelarna att ta hem segern i matchen. På slutet blev det till och med ganska hett när båda lagen gjorde vad de kunde för att vinna.

– Ja, det blev det faktiskt. De ledde väl med 7-4 där ett tag men vi knaprade oss tillbaka, så det blev lite hett på slutet. Otroligt kul att vi fick sätta avgörandet i sista sekunden också, säger Nicklas Lidström.

Det blev ett ganska bra jubel på slutet där?

– Ja, det var det verkligen. Jag vet inte om vi var värda vinsten men vi vall i alla fall, och det är vi väldigt glada över, säger Lidström.

Legendmatchen var första gången på sex år som Tommy Salo satte på sig målvaktsutrustningen. Han tyckte ändå att känslan var bra, men vissa delar saknades helt klart.

– Det är ju tajmingen och känslan där ute, plus att man inte är lika smidig längre och inte vältränad heller. Det är lite jobbigare, men det var kul.

Dröjer det sex år tills nästa gång igen?

– Nja, det vet jag inte. Nu gick vi ju tydligen vidare, så jag får fundera på saken.

Men du blir lite sugen?

– Ja, lite sugen blir man. Jag tycker att det är kul att träffa folket och grabbarna och prata, då kommer känslan tillbaka lite grann.

Även Nicklas Lidström – som senare i vinter ska spela en veteranmatch med Detroit Red Wings mot Toronto Maple Leafs – får lite mersmak av att vara på isen igen.

– Ja, ibland är det kul fast det är lite jobbigt. Man är inte alls van att röra sig så här mycket, och tempot var inte direkt högt där ute. Man blir trött i alla fall, men det är kul att vara med.