Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En tur i rullstol?

Norberg. Det är jättebra att du Fredrik Johansson den 26 juni tar upp dina problem att ta sig fram med permobil i Norberg, på grund av höga trottoarkanter.

Samma gäller för att ta sig fram med rullator och rullstol. Så gott som dagligen skjutsar jag min man i rullstol och på vissa platser är det svårt med de höga trottoarkanterna som finns i Norberg. På vissa ställen måste man gå långa sträckor innan man kan komma ner från trottoaren. Ett till problem för rullstol och rullator gångare är att både barn och vuxna cyklar på trottoarerna i Norberg.

Jag har även samma synpunkter som Meta Wiborgh, Jonatan Arenius och Karl Madheim från Hjärnkraft och Humana redovisar i sin insändare (26/6). De funktionshindrade måste uppmärksammas och problem åtgärdas när de påtalas.

Kommunalrådet Åsa Eriksson (S) vänder sig som vanligt till NVK innan hon uttalar sig.

Eftersom jag är van vid ideellt arbete så erbjuder jag mig att skjutsa runt dig, Åsa Eriksson, i rullstol Norbergs centrum, så att du med egna ögon får uppleva hur krångligt det kan vara att ta sig fram med rullstol. Vi kan notera vilka ställen som behöver åtgärdas så behöver ej NVK göra denna utredning med kostnad!

Vad säger du Åsa Eriksson om detta gratiserbjudande?

Dagny Tellner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel