Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endast en av de 14-åriga flickorna går på Malmaskolan

Artikel 2 av 5
Skolanställd på Malmaskolan misstänkt för våldtäkt
Visa alla artiklar

Enligt ett pressmeddelande från Köpings kommun är det en, inte två, av Malmaskolans elever som misstänks ha blivit sexuellt ofredad av en av skolans anställda. Ytterligare en 14-årig flicka tros ha blivit utsatt för övergrepp av mannen.

Annons
På Malmaskolan fick föräldrar information av skolledning, kommunen, politiker och kurator på söndagseftermiddagen om brottsmisstankarna mot en skolanställd.

Tidigare uppgifter gjorde gällande att de båda drabbade flickorna skulle ha gått på Malmaskolan.

Enligt häktningsframställan misstänks den anställde sammanlagt för två fall av våldtäkt mot barn, två fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt övergrepp mot barn.

Vi har tidigare berättat om att Malmaskolan under söndagen samlade hundratals föräldrar till barn på skolan för ett krismöte. Där berättade skolledningen att den anställde häktats.

Köpings kommun uppger att uppskattningsvis 250 personer fanns på plats. Mötet bestod bland annat av att skolans kurator David Klint gav tips om hur man som förälder kan prata med sina barn om frågor kring sexuella övergrepp.

- Vi har fått fint stöd från polisen. Vi samarbetar också med socialtjänsten och psykiatrin för att de barn som behöver ska få ett så bra stöd som möjligt, skriver rektor Johan Hallberg i pressmeddelandet.

Under måndagen stod skolans krisgrupp, som utgörs av elevhälsan, redo för att svara på frågor från oroliga barn.

Annons