Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffaste tävlingen i år – då siktar Eklundh på guldet

Sala MK:s Johan Eklundh har haft en del skadeproblem de senaste två åren, men under hösten har formen sett fin ut. Eklundh körde in en nionde plats i SM och återtog därmed en plats i elitklassen inför säsongen 2017.

Annons

Sala MK:s Johan Eklund siktar på att vara först in i mål.

– Jag har fått bättre resultat den här hösten än vad jag någonsin har fått tidigare år. Jag slutade på en niondeplats trots att jag bara körde tre av sex matcher, säger Johan Eklundh.

Hur kommer det sig att det har gått så bra i år?

– Jag har tränat hårdare och så har jag bytt klass till SM3, vilket betyder att jag kör en större motorcykel med mer motorstyrka. Jag tror det passar mig bättre

Läs mer: Eklundh fyra i säsongsavslutningen

På lördag är det dags för den tuffa Novemberkåsan – i år går den av stapeln i Knivsta. Förra året missade Eklundh kåpan på grund av en bruten handled. Men innan dess har han kört fem kåsor och tagit sig i mål de tre senaste gångerna.

– Jag försöker köra varje år och tidigare har mitt mål varit att ta mig in i mål. Men i år vill jag sikta lite högre eftersom jag kör seniorklassen.

Vad är målsättningen?

– Att vinna och att komma bland de tjugo bästa i totalen. Jag är laddad och väl förberedd.

Läs mer: Eklundh körde bra i Vintercupen

Den totala sträckan i Novemberkåsan är 32 mil och arrangören Uppsala SMK räknar med cirka 200 startande, rapporterar UNT.

Under onsdagen gick arrangören ut med kartor över banan och nyheten att dubbdäck är tillåtna under årets Novemberkåsa.

– Ja, det släpptes i morse. Jag är positiv till dubbdäck, det gäller säkerheten. Om det blir minusgrader så kan det bli isgata på de ställen där vi kör på allmän väg.

Har du någon tanke kring banan?

– Jag tycker att de verkar vara en ganska lätt bana. Jag har bara kollat på google maps, men jag har en del bekanta som har varit ute och kollat och det finns en del lerhål. Men jag hade gärna velat ha en tuffare kåsa.

Hur förväntar du dig att helgen blir?

– Det blir mycket pannben och jag räknar med att komma in i mål runt fyratiden på söndag morgon.

Läs också: Patrik var placeringen före Johan

Annons