Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engelbrektsloppet slår nytt rekord

I fjol kom 3 006 åkare till start. Redan nu, två månader före Engelbrektsloppet, är över 2 000 anmälda. Nytt deltagarrekord är alltså att vänta i Norberg.

Aldrig tidigare i historien har så många åkare varit anmälda till skidhelgen så tidigt på året. Det bådar gott för Engelbrektsloppets ledning.

– Det är ett otroligt tryck på långlopp just nu, säger tävlingsledaren Lars Holm.

Så vad beror trycket på?– Dels kan det vara att Vasaloppet blev fullt så tidigt. Men också att de som håller på med ”Klassikern” har chans att klara den om de kör Engelbrektsloppet eller Kristinaloppet.

För andra året har Engelbrektsloppet internationell status och ingår i Euroloppet. Det är också något som bidrar till att deltagarsiffran ständigt ökar.

– Jag tror att Euroloppet har en viss betydelse. Jag skulle tippa på att vi har 20-30 utländska åkare anmälda just nu, säger Holm.

Under onsdagseftermiddagen var 2131 åkare anmälda till skidhelgen. En gräns är sedan tidigare dragen vid totalt 4 000 åkare. 2 000 på Engelbrektsloppet och 1 000 på Engelbrektshalvan och Kristinaloppet.

– Det känns hårt, vi skulle kunna få mer än det tak vi har satt. Samtidigt är det roligt att arrangera en bra skidtävling där deltagarna är nöjda och vill komma tillbaka. Det är minst lika viktigt.