Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erngrens nya succé – tog första vinsten

Helt utpumpad och mitt i en spurtduell. Då ryckte Fagersta CA:s Ida Erngren i sista backen och tog sin första seniorvinst i karriären.

Framgångarna för Fagersta CA:s damelitlag fortsätter. När Kinnekulleloppet avgjordes i dag fick Ida Erngren för första gången i sin seniorkarriär ställa sig högst upp på pallen.

Och loppet var tight in i det sista. Erngren kom till den sista backen med två andra cyklister. Men väl där tömde hon sig på de sista krafterna, ryckte upp för backen och gled ensam in i mål.

– Jag vågade inte titta bakåt, jag var så himla trött. Men jag fick rapporter från åskådare att det var lugnt och att luckan växte, säger Erngren.

Väl i mål var hon hela 16 sekunder före tvåan. Omvända roller för Erngren alltså, som för några veckor sedan kom tvåa på Skandis GP i Uppsala.

– Det är alltid roligare att vinna, så är det ju, säger Erngren.

Alice Andersson kom på 14:e plats och Alina Springer kom på 17:e plats.

Läs mer: Cecilia Hansen kraschade svårt i fredagens Götene GP. Smällen blev så hård att hennes hjälm sprack. Läs om hennes egen uppfattning om vad som hände – och hur hon mår nu – i måndagens FP.