Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett 30-tal sökte tjänsten som kommunchef i Norberg

En före detta gymnasierektor är Norbergs nya kommunchef. 

Annons
Hannu Högberg ser fram emot sitt nya uppdrag. ”Norberg är spännande. Kommunen har sina utmaningar, men finns en vilja och anda att blicka framåt”, säger han.

Hannu Högberg, verksamhetschef och ombudsman på ABF Västerås, drog längsta strået bland det 30-tal som sökte tjänsten.

Hannu Högberg ska ersätta Staffan Mood, som kommer att gå i pension.

– Vi har bland annat velat ha en kommunchef som är nytänkande, drivande och som kan bygga ett bra team i kommunens ledningsgrupp, säger Anita Karlsson, personalchef på Norbergs kommun.

Att försöka nå bra resultat utifrån de mål som politiken sätter upp ingår i rollen som kommunchef, betonar Hannu Högberg och tillägger:

– Jag ser gärna att vi når bra resultat inom skolan, att de som vill starta företag känner att Norberg har bra möjligheter för det och att kommunen ger ett bra stöd i tillväxt- och näringslivsfrågor.

Kommunen ska även stöttande det ideella, menar han.

– Det ideella är överraskande stort i förhållande till kommunens storlek. Vi har Engelbrektsloppet, Engelbrektsturen, Norbergsfestivalen, med mera. Detta sätter Norberg på kartan.

Norbergs kommunalråd Åsa Eriksson är positiv.

– Jag är jätteglad att vi har lyckats rekrytera Hannu Högberg som kommunchef till Norbergs kommun. Hannu har de kvalifikationer, erfarenheter och förmågor som vi har sökt efter och som blir viktiga i Norbergs fortsatta utvecklingsarbete.

Hannu Högberg tillträder den 1 september.

Detta är Hannu Högberg

Bor: Västerås

Ålder: 50 år

Gjort innan: Har bland annat varit rektor inom gymnasieskolan, utvecklare inom Västerås stad och studierektor för lärarutbildningar vid Uppsala universitet.

Lockade med nya tjänsten: ”Bland annat att jag har erfarenhet av att jobba i Norberg – dels inom det jag gör nu och dels i och med att jag är vice ordförande i Bergslagens folkhögskola”, säger Hannu Högberg.

Annons