Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Europas bästa stränder

Långsträckta sanddyner eller pittoreska stadsstränder - Europa är fullt av fina badmöjligheter. Men den finaste stranden ligger enligt somliga i Wales.

Europas vackraste strand ligger i Wales, vid staden Tenbys pittoreska lilla hamn. Det anser i alla fall e-turistorganisationen European Best Destinations, som utsett kontinentens vackraste stränder. Harbour Beach hamnar etta på grund av den goda vattenkvaliteten, omgivningarna och det goda rykte stranden har hos besökare, skriver Daily Mail.

På andra plats hamnar Praia da Cova på Algarvekusten i Portugal. För att komma till stranden måste man klättra ned för låga trappor som kantas av pinjeträd. Särskilt spektakulärt här är också hur vattnet har eroderat klipporna och gjort dem mjuka.

På tredje plats kommer Zlatni Rat Beach vid den kroatiska ön Brac, två kilometer från hamnstaden Bol. Som fyra har man valt en strand på Sicilien. Men man lyfter inte fram Kaninstranden, som hamnade först i Trip advisors rankning av stränder. I stället är det Isola Bella vid Taormina som man tipsar om. Stranden prisas för sin vackra vy, och rankas alltså högt trots att det inte är sand, utan småsten som man här ligger på.

Natur och nudister

Bland stränderna som rekommenderas återfinns också Los Canos de Meca i Cádiz, där en liten sträcka är vikt åt nudister. Grande Plage i Biarritz prisas för sina närliggande restauranger, kaféer och klubbar för barn medan portugisiska Porto Santo Strand har valts ut på grund av sin nio kilometer långa, lugna sandstrand, där man endast hittar en handfull restauranger. Nissi Strand i Grekland, Kampen Strand i Tyskland och Pinarello Strand på Korsika är andra badplatser som rankas högt.