Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Europas finaste julmarknader

Nu börjar det lacka mot jul. Få den rätta stämningen på någon av
Europas mysigaste marknader.

Varmt vin, glögg, julklappar och tomtar. På en julmarknad får man snabbt en mysig känsla inför högtiden. Och vill du uppleva den ute i Europa finns det flera fina platser.

Köpenhamn, Danmark

På Tivoli julmarknad möter rysk jul i år nordisk jul. Här finns det både tomtar, små trästugor och glögg, allt det som hör den nordiska traditionen till. Men på det stora torget ska man också bygga upp en ryskliknande by i miniatyr. Dessutom kan besökarna både åka karusell och julshoppa i någon av tivolits alla små butiker. Från 16 november till 30 december. Läs mer på www.tivoli.dk

Salzburg, Österrike

Mängder av julgranar med vackra röda kulor sätter stämningen på marknaden Schloss Hellbrunn i Salzburg. Här kan barnen rida på ponnyhästar och de vuxna se på julparaden, eller lyssna på de karaktäristiska alphornen.

Från 22 november till 24 december.

Läs mer på: www.hellbrunneradventzauber.at

Trento, Italien

Med de snöklädda bergen som tornar upp sig runt det lilla torget Piazza Fiera i Trento kommer man snabbt in i rätt stämning. I staden möts italiensk och tysk kultur, något som är tydligt på julmarknaden. Här serveras vin brulé, polenta, strudel och andra gastronomiska specialiteter från regionen. Passa annars på att köpa nougat, som finns på de flesta italienska julmarknader, eller lite värmande grappa. Stundtals uppträder körer och ger den rätta julandan.

Från 24 november till 24 december.

Läs mer på www.mercatinodinatale.tn.it

Colmar, Frankrike

Den här lilla staden är perfekt för en julmarknad. De små timrade husen liknar nästan pepparkakshus och när fem julmarknader slår upp sina stånd här blir det nästan juloverload. Här finns mat från Alsace, konst, clowner leksaker och hantverk. När kyrkan lyses upp på Place des Dominicains får man dessutom den lite mer högtidliga känslan av jul.

från 23 november till 31 december.

Läs mer på www.noel-colmar.com/en