Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ex-bossen besviken efter FAIK:s 100-årsfirande

Runo Wikman har varit ordförande i både Fagersta AIK:s ishockeysektion och huvudstyrelse. Ändå fick han ingen inbjudan när FAIK firade 100 år.
– Jag blev rätt så besviken, säger Wikman, som inte ens visste om kalaset.

Det var många gamla legendarer på plats när FAIK firade 100 år på Brukshotellet för två veckor sedan. Men en som inte var bjuden var den före detta ordföranden i klubben Runo Wikman.

– Jag fick veta om det (firandet) av en händelse på Ica när jag träffade ”Dadda” (Kjell Johansson). Han frågade om jag skulle dit, men jag visste inget.

Hur ser du på att du inte blev bjuden?– Jag blev rätt så besviken. Jag vet inte om den nuvarande ledningen känner till mig.

Wikman var ordförande i både ishockeysektionen och huvudstyrelsen i FAIK för drygt 20 år sedan. Därför trodde han att han skulle bli inbjuden. Men så var alltså inte fallet.

– Det är klart att det hade varit trevligt att träffa ”Dadda” och alla andra som spelade när jag satt i styrelsen. Det tycker jag är en miss.

FP har varit i kontakt med flera förre detta spelare och ledare som även de var besvikna efter att inte ha fått någon inbjudan till kalaset. Däribland Dennis Skult och Mikael Wikman, som båda har gjort flera säsonger i a-laget och också haft uppdrag inom klubben.

– Jag har full respekt för FAIK och har alltid varit en FAIK:are, men det känns som att de kunde ha frågat. Om jag sedan hade gått är en annan sak, säger Mikael Wikman som efter sin spelarkarriär var aktiv i styrelsen och tränade juniorerna och a-laget.

Dennis Skult är inne på samma spår:

– Det är ganska många som jag känner som inte fick någon inbjudan. Nog hade man velat ha en, efter alla år man har lagt ner på att spela hockey. Jag tycker att det är lite dåligt, säger han och tillägger:

– Det känns konstigt att man inte är bjuden när man har lagt hela sin ungdom och halva sitt vuxna liv på FAIK.

Men förklaringen till att de inte blev inbjudna är enkel: Det fanns nämligen inte någon officiell inbjudan att få. Det menar FAIK:s nuvarande ordförande Keijo Jokiniemi.

– I grunden har det inte varit några speciellt inbjudna personer. Jag började prata med Håkan Lundbergh och de andra gamla spelarna om hur vi skulle fixa det. Jag vill ha hjälp av dem för att uppmärksamma det, säger Jokiniemi och fortsätter:

– Jag blev ordförande i höstas. I december kom jag på att vi måste uppmärksamma 100-årsjubileet på något vis. Ingen i styrelsen hade tidigare tagit tag i det. Men jag hade inte tid att ta tag i festen helt. Det måste man ha minst två år för. Så Håkan och de äldre tog tag i det. Från början handlade det om antal platser och det var sagt att vi skulle ha en FAIK-fest med inslag av 100-årsjubileet.

Jokiniemi säger att ingen speciell därför har bjudits. I stället har man fått gå in på klubbens hemsida där de flera gånger annonserade att det skulle bli en fest.

– Jag har själv sagt åt 15-20 gamla FAIK:are att gå in på hemsidan och anmäla sig. Det var fritt fram. Det är en omöjlighet att reda på alla de gamla ordförandena och vilka som har gjort det och det eftersom jag inte är en FAIK:are i grunden. Om man har varit såpass intresserad kunde man gå in på hemsidan och anmäla sig där.