Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ex-proffsets svar till Per-Ols

Ex-proffset Fredrik Åhlberg kommer allt närmare Per-Ols. Kontraktsförslaget är godkänt – men fortfarande har han inte bestämt sig. Dock kan Åhlbergs nyliga skallskada vara till fördel (!) för Per-Ols.

28-årige Fredrik Åhlberg har varit en jagad man i innebandyvärlden den senaste tiden. Förutom Per-Ols har flera division 1-klubbar, norska klubbar och till och med en SSL-klubb varit ute efter honom.

Men för en dryg vecka sedan hände något som förmodligen sänkte Per-Ols odds att värva fixstjärnan. Då ådrog sig Åhlberg en skallskada på en korpenmatch i fotboll. Han opererades i Uppsala. Och nu är rehabiliteringstiden lång.

– Per-Ols ligger sjukt mycket närmare nu efter operationen. Jag tror inte att huvudet tillåter en elitsatsning, det är ändå en skallskada. Att spela på en högre nivå är annorlunda, det är fyra träningar plus match och långa bussresor. I division 2 är det ett annat tänk. Får jag bara med mig snabbheten ligger jag snäppet före, säger Åhlberg.

Åhlberg har fått ett kontraktsförslag av Per-Ols sportchef Johan Andersson. Själv menar Åhlberg att kontraktet ser bra ut – men fortfarande har han inte bestämt sig hur karriären ska fortsätta i höst.

– Jag har en bra relation med Johan och jag förstår självklart att han vill komma till skott. Det vill jag också. Under den här månaden ska jag kunna bestämma mig vad jag ska göra och var jag ska spela. Men jobbet går i första hand, sedan får idrotten komma efter, säger Åhlberg och tillägger:

– Det största problemet är egentligen en bil. Både jag och min flickvän är utan bil. Och en bil behövs. Men det är först när ekonomin tillåter och man har ett tryggt jobb.

Åhlberg talar ändå positivt om en möjlig framtid i Per-Ols. Och han har stora ambitioner om en värvning skulle gå igenom.

– Jag vet att jag kommer att kunna höja innebandyn och kvaliteten i Fagersta.

– Det vore kul att bygga upp en förening som har en tanke bakom det hela, som har en verksamhet med ungdomar. Att börja inifrån och jobba sig upp. Skriver jag på för Per-Ols hoppas jag även att jag kan få dela med mig av den erfarenhet jag bär. Men det vill jag tro att även de är öppna för.

Redan nu har Åhlberg tackat nej till division 1-klubbarna i Västerås som har varit ute efter honom. Och skallskadan gjorde att han inte kunde ta sig till Oslo för att träffa de aktuella klubbarna där. Kvar står då Per-Ols – som fortfarande är ett möjligt alternativ.

– Per-Ols är absolut jätteaktuellt. Med rätt förutsättningar. Det är en lägre nivå och matcherna är oftast i Västerås. Det är 2-3 träningar iveckan. Det är där jag står. Det är bara jag själv som ska bestämma mig, säger Åhlberg och fortsätter:

– Jag vill ha ett möte med Johan (Andersson), Kokkonen (Mattias) och tränaren (Per Johansson) igen. Sedan ska jag kunna ta ett beslut. Det känns som en liten utmaning. Jag vet också vilka grabbarna är. Snickars och jag har haft en bra relation hela tiden. Det är positivt, säger Åhlberg som också vågar lova en viktig aspekt:

– Jag kommer att vara fullt återställd i september.

Även Johan Andersson, sportchef i Per-Ols, är fortfarande positiv och hoppas att en värvning ska kunna bli av.

– Vi har jobbat ganska hårt och jobbar fortfarande på en lösning. Föreningen kan hjälpa till till viss del, sedan får vi försöka hitta andra lösningar själva. Men vi för absolut en diskussion fortfarande. Han har ju inte sagt nej, säger Andersson.