Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få stad och strand i ett

Ibland är det svårt att välja mellan ett badresmål med fina stränder och en kulturstad med stadspuls. Här är fem trevliga weekendstäder där du slipper välja.

Annons
San Sebastián har fina stränder.

Nice, Frankrike Kombinera shoppingrundan på Promenade des Anglais med slappande på någon av stadens trevliga och välskötta klapperstensstränder. För 10-20 euro per person och dag får man solstol, parasoll och tillgång till omklädningshytt.

Palma de Mallorca, Spanien

Palma har onekligen fått ett uppsving på senare år och är numera en liten metropol med mängder av bra restauranger, nattliv och shopping. Dessutom finns den klassiska stranden Playa de Palma, som är fem kilometer lång, och bjuder på badmöjligheter ända in i oktober.

San Sebastián, Spanien

Den baskiska staden bjuder både på en charmig gammal stadskärna och härliga stränder. Playa de la Concha ligger mitt i smeten och passar alla, medan Playa de Gros har vildare vågor och lockar surfare från hela världen. Dessutom är maten i en klass för sig.  Michelinkrogar och matmarknader gör San Sebastián till en given gourmetdestination.

Larnaca, CypernCypriotiska Larnaca bjuder inte bara på myllrande stadsliv, utan också på en 800 meter lång sandstrand som kantas av palmer och sträcker sig längs med hela strandpromenaden. 

Barcelona, Spanien

La Barceloneta är antagligen Europas mest kända citystrand. Kombination av badliv, cava, tapas och cool arkitektur gör att Barcelona seglar upp i topp på listorna över svenskarnas favoritresmål - om och om igen. 

Paris, FrankrikeKanske inte den första stad man förknippar med strandliv, men faktum är att man varje år anlägger stränder längs Seine. Den första stranden, som öppnade 2002, är tre kilometer lång och sträcker sig mellan Louvren och Pont de Sully. Senare har fler stränder tillkommit och sedan 2007 finns det även en strand runt den artificiella sjön Bassin de la Villette. Paris Plages har i år öppet mellan den 19 juli och 17 augusti.

Annons