Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebook fyller tio år

Så många västmanlänningar använder Facebook.

I morgon, tisdag, firar Facebook tio år. En undersökning visar att 42 procent av internetanvändarna i Västmanland är ute på sajten dagligen, 61 procent är ute någon gång.

Västmanland hamnar på delad femteplats på listan som är gjord av .SE. Störst andel Facebookanvändare finns i Kronobergslän där 72 procent av internetanvändarna använder det sociala nätverket. Lägst andel användare har Facebook i Dalarna och Jämtlands län, 55 procent.

Totalt använder 66 procent av Sveriges internetanvändare Facebook och tillbringar i genomsnitt 3,2 timmar per vecka på sajten. Men bland yngre är siffran betydligt högre. Tonåringar använder Facebook i snitt 7,6 timmar per vecka, bland 20-25-åringarna är siffran 6,6 timmar.

Rapporten är baserad på .SE:s egen primärdatainsamling som undersöker svenskarnas användning av internet och visar hur informations- och kommunikationsteknik används och påverkar enskilda individer, familjer och samhället. Totalt intervjuas 3 000 personer från 12 år och uppåt.