Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebookinsamling till kvinnan som glömde sina pengar

I måndags läste Daniel Haeggström om en kvinna som glömt 5 000 kronor vid en bankomat i Fagersta. Nu har han startat en insamling för att hon ska få tillbaka sina pengar. På ett dygn har 13 personer satt in 100 kronor var.

Annons
Daniel Haeggström har startat en insamling på Facebook. När han har fått ihop 5000 kronor ska han överlämna dem till kvinnan som glömde sina pengar i bankomaten.

Fagersta. Det var en notis på Fagersta-Postens webb som fick Daniel Haeggström att reagera. Där beskrevs hur en kvinnan anmält att hon blivit av med 5 000 kronor i Fagersta. Kvinnan ska ha glömt pengarna i en bankomat. När hon kom på sitt misstag gick hon tillbaka för att hämta dem – men då var de borta.

- Efter att jag läst det tänkte jag att nu ska jag starta en insamling, säger Daniel Haeggström tidigare Fagerstabo som numera bor i Stockholm.

- Jag tänkte att det skulle vara kul att se hur folk reagerar på en insamling för att man tappat bort pengar, tillägger han.

Han startade en grupp på facebook med namnet ”Insamling till kvinnan som glömde 5 lök i Bankomaten”, dit han bjöd in cirka 400 personer. På gruppens sida uppmanar han folk att sätta in 100 kronor var på ett konto som tillhör honom.

Daniel Haeggström påpekar att han inte vet vem kvinna är eller vad som låg bakom att hon glömde pengarna. Men han känner sympati för henne.

– Det är lätt att en olycka händer, säger han.

Han har inte själv glömt kvar pengar i bankomaten, men däremot tappat bort pengar strax efter ett uttag.

– Jag har tappade en femhundring en gång för tjugo år sedan och då mådde jag dåligt i flera timmar efteråt, säger han.

Läs mer i onsdagens tidning.

Annons