Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagersta är bäst i länet på att nätshoppa julklappar

Förra året skickades 12 000 beställda julklappar till Fagersta. Det gör Fagerstaborna bäst i länet på att klicka hem paketen på nätet, enligt en undersökning.

– Framför allt är det bekvämt att handla på nätet. Man behöver inte gå runt på massa olika ställen utan man kan sitta vid datorn och äta medan man handlar julklappar, säger Saskia Sjödin, som tillsammans med sambon Patrik Pettersson handlade alla familjens julklappar på nätet förra året.

Enligt en undersökning som Postnord har gjort är Fagerstaborna bäst i länet på att handla julklappar på nätet.

Förra året tog varje hushåll i Fagersta emot 1,8 paket under november december. Det är högre än rikssnittet som ligger på 1,5 julklappar per hushåll. E-julhandeln ökade över hela landet förra året.

– Två av tre julhandlar på nätet för att det är bekvämare och varannan för att slippa trängas i butiker under julruschen, säger Arne Andersson, som är e-handelsexpert på Posten.

För att handla säkert tipsar Posten om att beställa julklapparna i god tid så att de hinner fram innan julafton.

Nya e-handlare uppmanas att vara kritiska till hemsidorna som finns på nätet. De oseriösa handlarna saknar ofta kontaktuppgifter och kan inte erbjuda flera olika betalningsmöjligheter säger Posten i ett pressmeddelande den 9 december.

Patrik Pettersson tycker även att det är enklare att hitta billiga julklappar på nätet eftersom det finns hemsidor som jämför nätbutikernas priser med varandra.

Paret är väldigt nöjt med leksaksaffären som ligger i Fagersta där de brukar handla presenter övrig tid på året. Men med fyra barn att köpa julklappar till tar det tid att handla alla presenter i butiker.

I år önskar sig Hanna Sjödin flera My little Ponnies och det verkar som att nättomten kommer till familjen Sjödin-Pettersson även i år.

– Det blir säkert nätet i år också. Vi har inte ens börjat handla än, säger Saskia Sjödin som redan skymtat plasthästar i färgglada nyanser på några av hemsidorna hon brukar handla julklappar på.