Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagersta behöver byta kurs

Kommunalrådet Stig Henriksson (V) har vid flera tillfällen gått ut i tv, radio samt pressen och förklarat att Fagersta ska vara bäst i Sverige med integrationen. Vad blir resultatet? Enligt Reforminstitutet så placerar sig Fagersta bland de sämsta kommunerna, ”kommuner som är sämre än förväntan”.

Svenskt näringslivs undersökning av företagsamhetens placerar Fagersta på bottennivå när det gäller hela befolkningens företagsverksamhet och absoluta botten när det gäller företagsverksamheten hos ungdom.

En nyligen publicerad undersökning gällande gymnasieskolan som behandlar hur många elever som inte klarade sina betyg efter fyra års studier. Även här placerade sig tyvärr Fagersta bland de sämsta kommunerna.

Undersökning efter undersökning placerar Fagersta i botten när det gäller jobb, ungdomsarbetslösheten, grund- och gymnasieskolan, företagsverksamheten och nu också integrationen.

Vi invånare i Fagersta behöver och förtjänar en ny och bättre politik som stimulerar och utvecklar företagsverksamheten. Om vår ungdom ska stanna kvar i Fagersta måste nya jobb skapas, och ska vi lyckas med integrationen så är grunden densamma.

Fagersta behöver en politik så att mindre företag utvecklas och växer. Vi behöver även en ny politik som gör Fagersta attraktivt för nyetableringar. Fagerstas politik ska sträva till att ta tillvara och uppmuntrar våra kompetenta lärare att utforma och utveckla grundskolans verksamhet.

Fagersta har styrts av Vänsterpartiet under kommunalrådet Henrikssons ledning sedan 1998 och partiet har även egen majoritet i kommunalfullmäktige sedan 2006.

Det går inte att som Stig Henriksson gör, att lägga all skuld på regeringen, utan kommunalrådet bör vara ödmjuk och inse att det är den lokala politiken som måste ändras.

Bo Johnsson, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel