Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagersta CA värvar eftertraktad talang

När Fagersta CA var ute efter Saga Lindström i fjol tackade hon nej till erbjudandet och skrev på för det nystartade proffslaget Uppsala CK och deras UCI-registrerade proffslag Team Firefighters. Men nu lämnar Lindström Uppsala – för Fagersta CA.

När planerna på att starta upp ett damelitlag i Fagersta CA påbörjades var ett av de mest attraktiva namnen att knyta till sig Norbergs CK-talangen Saga Lindström. 19-åriga Lindström, som har fina meriter med Norbergs CK och även har kört i juniorlandslaget i både landsväg och velodrom, valde dock att i stället skriva kontrakt med den nystartade klubben Uppsala CK. Där var möjligheterna stora att utvecklas, sa hon till FP i december. Men…

– Det fungerade inte riktigt för mig i Uppsala, säger nu Saga Lindström.

Det tackar Fagersta CA för, som nu äntligen har lyckats värva Lindström till damelitlaget. Under torsdagen blev övergången officiell.

– Det kändes naturligt att börja cykla för dem när jag ändå hade kontakt med dem förra säsongen. Så det känns bra att byta till Fagersta. Jag känner tjejerna väl och även alla ledare. Alla cyklister är riktigt åkstarka. Ellinor (Frendin), Alice (Andersson) och Cecilia (Hansen) har jag tävlat mot förut. Och Alina (Springer) och Ida (Erngren) är också riktigt grymma. Det är ett bra lag, verkligen, säger Lindström.

Redan på nationaldagen gör Lindström sin första tävling för Fagersta CA. Då väntar Arlanda Testtrack Race. På lördag kör hon sedan Dybeckstempot i Köping.

– Saga är en åkstark cyklist som kan köra tempolopp men som även är en god spurtare varför hon kommer att passa bra in i vårt team, skriver Fagersta CA i ett pressmeddelande.