Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagersta i topp sex på att deklarera

Fagersta är sjätte bäst i landet på att deklarera elektroniskt – hittills i år. Det har under 2014 skett en kraftig ökning av dem som väljer ett säkrare sätt att lämna sina inkomstuppgifter.

Fram till den 24 april hade 44,34 procent av deklaranterna i Fagersta kommun e-deklarerat. Det innebär att kommuninvånarna tillhör landets flitigaste i att skicka sina uppgifter elektroniskt.

Många fler har också valt att avstå pappersdeklarationen så långt i år jämfört med förra året, då Fagersta kom på plats 87 vad gäller antalet e-deklaranter.

– Om Fagersta ligger kvar där uppe har kommunen ökat ganska mycket, man låg betydligt längre bak förra året, säger Kaj Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket. 

En sådan stor förändring har mycket med informationsspridningen att göra, enligt Kaj Kojer:

– Generellt sett beror det mycket på hur mycket det skrivs i lokal media om e-deklarationen. Det beror också en del på hur mycket aktivitet det lokala skattekontoret haft, säger han.

Att deklarera elektroniskt är på flera sätt säkrare än att göra det med papper.

– Felen blir betydligt färre eftersom överföringsfel mellan bilagor är omöjligt. Du får också en kvittens på att deklarationen kommit in. Och du kan gå in och ändra en lämnad deklaration när som helst, säger Kaj Kojer om att e-deklarera.