Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagersta MK-förare vann NGK-Masters

Martin Lundquist, Fagersta MK, tog en meriterande seger i folkracetävlingen NGK-Masters i Karlstad. I finalen slog han bland annat JVM-vinnaren och SM-vinnaren i rallycross.
– Det står högt på rankinglistan, säger Lundquist.

En överhettad motor i finalen kunde inte stoppa Martin Lundquist, Fagersta motorklubb. När NGK-Masters avgjordes i Karlstad kunde han tämligen enkelt vinna över några av de främsta förarna i Sverige. Både Daniel Wall, som är SM-vinnare i rallycross, och Pontus Tidemand, JVM-vinnare, stod för motståndet i den heta finalen. Men Martin Lundquist fick exakt den start han ville ha – som han sedan behöll hela finalen.

– Jag kände mig faktiskt ganska lugn inför finalen. Jag visste att de andra var riktiga startkanoner. De har Volvobilar som är mycket snabbare i starten. Så jag hade inte räknat med att vara med i starten i första kurvan, säger Lundquist, som kör en Golf, och fortsätter:

– Men allt föll på plats. Det blev som jag hade föreställt mig att det skulle kunna bli. De andra bilarna krokade ihop och jag tog ett tight innerspår och tog ledningen.

Sedan höll Lundquist ledningen hela vägen, trots att det länge var nervöst och oklart om bilen skulle hålla till mållinjen.

– Kylan gick sönder i smällen i starten, så den sprutade ur sig allt vatten de första två varven. Motorn var riktigt överhettad.

Men allt höll?

– Haha, ja. På femte varvet (det sista) började motorn mattas av ordentligt. Men det var samma för killen bakom. Hans bil stannade nästan på det sista varvet. Så det blev en ganska lugn färd för mig det sista varvet.

Hur stort är vinsten för dig personligen?– Det står jäkligt högt i rankinglistan. Det här är ju en av de tre största tävlingarna i Sverige, så det är klart att det är stort, säger Lundquist och tillägger:

– Jag får se till att försvara vinsten nästa år.