Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagersta-Posten hamnade på löpsedeln

Det blev en uppseendeväckande löpsedel om Fagersta-Posten när Expressen i torsdags gjorde lokala löp om utvecklingen av lokaljournalistiken.

"Krisen för Stampen - hotet mot Fagersta-Posten".

Så löd rubriken på löpsedeln när Expressen skrev om hur den svenska mediekartan ritas om efter Tv4:s besked om att lägga ner sina lokalstationer.

Bland annat resonerar tidningen kring Stampens tidningsköp, ekonomi och hur digitaliseringen har påverkat läsare och annonsörer.

Fagersta-Posten ingår i Promedia som ägs av Stampen, men nämns inte specifikt i Expressens artikel.

Stampens vd Martin Alsander har varit koncernchef i en vecka och bemöter inte påståendena i detalj: "Men vi kan konstatera att tidningsbranschen är i förändring och att alla tidningsgrupper i Sverige och världen brottas med lönsamhetsproblem", säger han till tidningen.

Thelma Kimsjö är tidningschef för Fagersta-Posten samt systertidningarna Vlt, Sala Allehanda, Bergslagsbladet, Arboga Tidning och Avesta Tidning:

- Lokalt har vi just nu ett gynnsamt ekonomiskt läge. Vi har gjort ett bra första kvartal och är väldigt nöjda med utfallet för mars, säger hon.