Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagersta tar hjälp av Bert Karlsson

Handeln i Fagersta riskerar att långsamt tyna bort. Men Handelsgruppen har en plan. Och tar Bert Karlsson till hjälp.

Företagare och handlare är inbjudna för en kväll med Bert Karlsson den sista onsdagen i maj. Tanken med kvällen är att få handlare och företagare att enas kring vad som behöver göras för att göra Fagersta attraktivare.

– Det är ett kniven på strupen-läge och därför har vi valt det namnet. Vissa tycker kanske det är lite våldsamt men vi måste väcka handlarna och kraftsamla oss. Det gäller utan alla företag. Vi har inte tillsammans berättat vad vi vill men förhoppningsvis kommer vi att enas, säger Irja Aho, ordförande Företagarna Norra Västmanland, och med i Handelsgruppen.

Irja Aho poängterar att tanken med kvällen är att det också ska bli en input till kommunens övergripande arbete.

– Det här är inget eget race. Alla måste arbeta med det här, säger Irja Aho.

Handelsgruppen arbetar på en plan på olika saker som handlarna ska göra och arbeta för. Den planen ska deltagarna på Kniven på strupen-kvällen enas kring.

– Alla ska känna att i den här frågan kan jag bidra på något sätt, säger Maria Vedholm, Elcentralen.

– Vi har en återkoppling och sen kommer Bert Karlsson och svär i kyrkan. Alla som deltar ska få tycka till om planen, säger Irja Aho.