Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-åring frias efter bevisbrist

Den kvinna som stod åtalad för att ha lurat en Fagerstakvinna och en Norbergskvinna på pengar frias.

Annons

Den 30-åriga kvinna som var misstänkt för att ha stulit i hemmen hos en Fagerstakvinna i 85-årsåldern och en Norbergskvinna i 90-årsåldern, har friats av Malmö tingsrätt i de två åtalen. Kvinnan var anklagad för att ha tagit sig in hos kvinnorna genom att uppge att hon arbetade för hemtjänsten.

I båda fallen finner tingsrätten det styrkt att de två kvinnorna har utsatts för grov stöld. Men vem som begått brottet, är fortfarande oklart.

Vid en samlad bedömning finner tingsrätten att bevisningen, i form av bland annat fotokonfrontation och signalementsuppgifter, inte är tillräcklig för att det ska kunna styrkas att det är den åtalade kvinnan som är skyldig.

Den åtalade har förnekat att hon befunnit sig i Fagersta och Norberg i november när brotten skedde, trots att hennes telefon har kopplats upp mot en mast i närheten.

30-åringen stod åtalad i ytterligare nio fall.

Hon döms till tre års fängelse för grov stöld, bedrägeri, grovt bedrägeri med urkundsförfalskning, försök till grovt bedrägeri med urkundsförfalskning och försök till grov stöld. Hon ska även betala skadestånd på sammanlagt närmare 235 000 kronor.

Annons