Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren yrkar på fleråriga fängelsestraff

Åklagaren yrkar på fleråriga fängelsestraff för de båda männen som står åtalade misstänkta för en rad rån i Avesta, Smedjebacken och Norberg.Det står klar efter slutpläderingarna i Falu tingsrätt.

Annons
Fredrik Skoglund, åklagare.

På tisdagen hölls slutpläderingarna i Falu tingsrätt i målet där två män, båda födda 1988, står åtalade för rån som begicks mot en rad butiker i södra Dalarna, samt i Norberg, under slutet av förra året.

– Vi inledde slutpläderingarna vid halv nio på morgonen och höll på fram till lunch, vid tolvtiden, berättar chefsåklagaren Fredrik Skoglund.

LÄS ÄVEN: liverapportering från den första rättegångsdagen.

De båda männen står åtalade för rånen mot Pickaboo i Avesta, Byggmax i Smedjebacken och Jysk i Avesta. Åtalen för Rusta i Avesta och Coop i Norberg gäller en av männen. Dessutom har en av männen åtalats misstänkt för olaga hot i samband med ett av rånen och den andre för ringa narkotikabrott.

– Jag begärde att de båda männen skulle kvarbli i häkte fram till dess att domen faller. Efter en stunds överläggning så beslutade tingsrätten att männen ska kvarbli i häktet, säger Fredrik Skoglund.

LÄS ÄVEN: Blandat bevisläge i rånvågsåtalen – Jyskrånet erkänns.

Rånen som de båda männen står åtalade för har gått tillväga på liknande sätt. En person har kommit in i butiken med en luftpistol och hotat personalen. Totalt har de fem butikerna rånats på nästan 40 000 kronor.

– Jag yrkade på att den ene mannen ska dömas till mellan 5,5 och 6 års fängelse samt att den andre mannen ska dömas till 3 års fängelse. Det längre straffet är för den man som är åtalad för alla fem rånen. Den andre mannen har inte varit lika drivande, även om han har varit delaktig, säger Fredrik Skoglund.

Dom i målet ska komma den 19 maj.

LÄS OCKSÅ: Fagerstarånarna till svars för Coop-rånet

Annons