Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Eriksson synar kvinnors trygghet på Norrbygården i Fagersta

Norbergs riksdagsledamot Åsa Eriksson besöker asylboendet Norrbygården i Fagersta. Syftet: att uppmärksamma kvinnors situation på länets flyktingboenden.

Annons

Norbergs kommunalråd Åsa Eriksson (S) besöker Norrbygården i Fagersta.

På måndag kommer Norbergs vikarierande riksdagsledamot Åsa Eriksson (S) att besöka asylboendet Norrbygården i Fagersta. Anledningen är att hon vill uppmärksamma Migrationsverkets arbete med att öka kvinnors trygghet på asylboenden i Västmanland, skriver Socialdemokraterna Västmanland i ett pressmeddelande.

På Norrbygården kommer Eriksson att samtala med Migrationsverkets personal om trygghetsfrågan men även samtala med boende. Besöket varar i cirka en och en halv timme.

När FP når Åsa Eriksson säger hon att hennes besök på Norrbygården initierades när hon och andra s-riksdagsledamöter från Västmanland träffade Migrationsverket för ett tag sedan.

–De berättade att det förekommit oegentligheter där kvinnor på olika sätt har utnyttjats och att de vidtar ett arbete för att förhindra det. Det tyckte jag lät oerhört intressant, säger hon och fortsätter:

–Jag vill veta om det fått någon effekt. Alla människor ska känna sig trygga oavsett om man är asylsökande, man, barn eller kvinna, säger Åsa Eriksson.

Läs mer: Miljoner delas ut till ägare

Annons