Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belyste utanförskap under Almedalsveckan

Ann-Sophie Forsell Öhrn har gjort sin röst hörd under Almedalsveckan. "Det mina barn gått igenom ska ingen annan behöva gå igenom, för att exempelvis skolan är för dåligt rustad", säger hon.

Annons
Ann Sophie Forsell Öhrn.

I söndags drog den årliga Almedalsveckan i gång i Visby på Gotland. Där får både politiker och organisationer en chans att göra sina röster hörda.

En som varit där är Fagerstabon Ann Sophie Forsell Öhrn, som representerat föreningen Kung över livet. Det är en röst för barn och unga med någon sorts NPF-diagnos, en grupp där bland annat ADHD ingår. Många av dessa barn blir ofta missförstådda och hamnar i utanförskap, menar föreningen.

Ann Sophie Forsell Öhrn talar ofta utifrån egen erfarenhet, då hon själv har en son som är diagnostiserad med ADHD/asperger.

– Det mina barn gått igenom ska ingen annan behöva gå igenom, för att exempelvis skolan är för dåligt rustad, säger hon.

– Kommunerna måste ha ett bättre kunskapsutbyte sinsemellan. Det behövs även en kunskapscentral, så att det inte lämnas helt åt varje kommun att hjälpa alla att klara sig igenom skolan.

Annons