Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljakt slutade i diket 

En man från Virsbo vägrade stanna vid en poliskontroll i Fagersta under onsdagsnatten. Föraren hanns upp norr om Smedjebacken, efter att Dalapolisen också fått rycka in.  

Annons
En man från Virsbo fick polisen efter sig efter att han vägrat stanna i en poliskontroll i Fagersta under onsdagsnatten. Biljakten slutade norr om Smedjebacken, där mannen körde i diket efter att även en andra gång försökt undkomma polisen.

Den misstänkte mannen, som är i 60-årsåldern, blev stoppad på riksväg 66 nära Otikorset i Fagersta, men fortsatte köra i riktning mot Fagersta. Västmanlandspolisen körde efter, och anropade samtidigt Dalapolisen, som med en spikmatta fick stopp på mannens bilfärd i Åsmansbo, norr om Smedjebacken.

Mannen fortsatte köra även efter detta, och backade då in i polisbilen som hängt efter från Fagersta. Föraren kunde dock gripas, efter att han i samband med detta körde i diket.

Virsbomannen saknar körkort, och har redan tidigare ertappats med att köra utan att ha rätt till det. Han är misstänkt för grovt olovlig körning, för att inte ha stannat på polismans tecken och för vårdslöshet i trafik. Mannen visade tecken på påverkan av narkotika i samband med händelsen.

Annons