Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltjuven körde ut genom skyltfönstret

Stal bil, körde ut genom skyltfönster och stoppades i Norberg efter en biljakt.

Annons
Bilen strax efter den dramatiska händelsen.

Vid 18:56 på måndagen stal en man i 25-årsåldern en gul Suzuki Swift genom att köra ut genom ett skyltfönster på Bilcity i Fagersta.

Föraren körde med en extremt hög hastighet efter att han krossat fönstret på bilfirman och ett vittne iakttog bilen i ilfart norrut på gamla Norbergsvägen.

Polisen i Västmanland fick förstärkning av patruller från Dalarna och strax före 19.30 sågs bilen på nytt, denna gång på riksväg 68 mellan Avesta och Norberg på väg söderut.

Polisen följde efter biltjuven och bara några minuter senare förlorade mannen kontrollen på fordonet och körde i diket i centrala Norberg.

Ett par observanta poliser såg då mannen flydde att han bar kniv. Kniven återfanns senare av en hundpatrull som hittade den slängd.

Mannen försökte fly från polisen och sprang från bilen i diket men fångades in strax därpå.

– Vi är nöjda med den här aktionen och att vi lyckades fångade in honom så snart,säger  inspektör Ann-Charlotte Israelsson.

En norbergsbo som bor i närheten av platsen där mannen körde i diket berättar:

– Vi hörde smällen, det var ett väldigt oljud. 

Norbergsbon berättar att han såg bilföraren springa in på kyrkogården efter att det smällt.

– Ett ögonblick efter kom poliserna ut från kyrkogården med honom mellan sig, de hade fångat in honom och tog snabbt in honom i en av bilarna. 

– Allt gick väldigt fort. Från det att jag hörde allt oväsen med sirenerna och en smäll tills det att han var fast tog det inte mer än fem minuter.

Bilen ska ha kört av vägen på länsväg 256, ungefär 50 meter från korsningen vid 68:an.

– Vad jag kan förstå hade han poliserna hack i häl när det smällde,säger norbergsbon.

– Det var en stor lycka att han inte körde på någon, det var folk efter vägen när han kom,

Polisens arbetade på tisdagen vidare med fallet.

– Mannen som greps är anhållen och utredningen fortsätter med fortsatta förhör, säger Johanna von Wowern på polisen i Västmanland.

Mannen är misstänkt för inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen, vårdslöshet i trafik, inte stannat på polismans tecken och grov olovlig körning.

Annons