Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkelnförfattarna på besök i Fagersta

Författaren och Fagerstabördige Mats Strandberg fick berätta mycket om sina högstadieår när han och kollegan Sara Bergmark Elfgren besökte Brinellskolan.

Annons
Författarna Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren berättade om sin arbetsprocess, tankarna bakom böckerna och var inspirationen kom ifrån.

Engelsforstriologins författare Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren besökte Brinellskolan för att berätta om böckerna.

Mats Strandberg har hämtat inspiration och idéer från sin uppväxt i Fagersta. Eleverna var nyfikna vilka av hans upplevelser som kom med i böckerna.

– Jag har blivit frågad om en scen i killarnas omklädningsrum där en kille biter och suger ut en finne på armen. Och ja, det har hänt, säger Mats Strandberg till smått äcklade skratt från publiken.

Författarna berättade om sin arbetsprocess. De kände inte varandra så djupt när de påbörjade Engelsforstriologin. De hade en gemensam idé och insåg att tiden var mogen.

– Vi hade sett att det gått bra för Twilight och Hunger Games. Då kände vi att förlagen skulle förstå att man kan skriva ungdomsböcker som även vuxna kan läsa, säger Sara Bergmark Elfgren.

Annons