Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att söka sommarjobbet

Jobbannonser för sommarjobb har redan börjat läggas ut.

Annons
Bisan Abou Chakra, Linnea Pierre och Hellen Senere är alla väldigt sugna på att komma ut och jobba i sommar.

Det är hög tid att börja skicka in sommarjobbs-ansökningarna nu. Även om det är tidigt på året ligger redan många annonser ute inför sommarledigheterna.

Under sommarloven är det inte bara ledighet som gäller, många ungdomar passar på att även utnyttja lovet till att jobba och tjäna extra pengar.

Redan nu finns 175 platser i Fagersta kommun utannonserade på Arbetsförmedlingens hemsida. Övervägande delen av jobben finns inom den kommunala verksamheten, som vård och parkarbeten. En del jobb är även inom industrin på de olika företagen på orten.

Men alla jobb annonseras inte via Arbetsförmedlingen, då kan det vara värt att själv höra av sig till företagen och se om det finns några lediga vikariat eller feriejobb.

– Det kommer ut fler jobbannonser senare, men de flesta är inne nu, berättar Maria Andersson, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Fagersta.

Vad ska man tänka på när man söker sommarjobb?– För att söka jobb över huvudtaget måste man visa att man vill ha ett jobb. Erfarenhet gör en del, men viljan måste ändå påvisas, det handlar mycket om det. Man ska ha en social kompetens och en inställning till att vilja jobba.

Maria rekommenderar jobbsökare att komma på Arbetsförmedlingens kurs i ämnet, Jobbtipset. Vid två tillfällen varje månad hålls kursen där deltagarna får information och tips på saker som; hur man skriver personligt brev och CV, söker jobb framgångsrikt och vad man ska tänka på vid en intervju.

Hur brukar konkurrensen om sommarjobben vara?– Många ungdomar söker jobben, både inom kommun och industri. Båda har många platser så många får också sommarjobb.

Annons