Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därifrån tas tre miljoner för chefavgång

Tre miljoner kronor för Harold Nilssons avgång tas ur ett prognostiserat överskott.

Annons

Fagersta-Posten har tidigare skrivit att kostnaden för de cirka tre miljoner kronor Harold Nilsson sammanlagt får för att sluta som förbundschef i NVK krävde att Fagersta kommun godkände avtalet.

Det är riktigt att kostnaden hamnar hos Fagersta, men det är på det ramanslag Fagersta kommun ger NVK.

– Det är inget tillskott i medel. Det ska man vara noga med att säga. Det är inget som skjuts till från Fagerstas sida. Utan det sker med medel som var avsedda att betala förbundschefens framtida lön och som skulle betalats ut under 2017, säger Marino Wallsten (S).

– Man har ett prognostiserat överskott så det handlar inte om att Fagersta skjuter till några extra medel utan det är inom ram.

Beslutet togs i kommunstyrelsens arbetsutskott – som inte ska fatta beslut av principiell eller större vikt. Varför togs beslutet ändå togs där?

– AU hade sitt sammanträde då och det var ett bra tillfälle att avhandla det. Vi tog inte ställning till några principiella beslut ifrån AU:s sida utan vad vi sa var att vi följer direktionens beslut, säger Marino Wallsten.

I direktionens beslut framgår dock att avtalet endast skulle godkännas om Fagersta skulle godkänna det kompletterande avtalet – något som alltså gjordes i AU.

Läs mer: Harold Nilsson slutar med kort varsel

Läs mer: Flera frågetecken kvarstår

Annons