Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av få som sökt läxslant

Fagerstas skolor kan nu erbjuda alla elever läxhjälp från årskurs ett. Kommunen lyfts fram i SVT:s granskning, som visar att Fagersta är en av få kommuner i landet som sökt bidrag för att kunna erbjuda alla elever läxhjälp.

Annons

1,5 miljoner kronor har kommunen fått beviljat, men Kickie Svensson, skolchef, tror inte att allt kommer att gå åt.

– Det ser ut som mycket pengar och vi har ju sökt för alla, men det är inte säkert att allt kommer att användas, säger hon.

– Vi har läxhjälp redan i dag, men då från årskurs sex. Nu kommer även de yngre eleverna kunna få tillgång till hjälpen, säger Kickie Svensson.

Läxhjälpen kommer inte att vara obligatorisk, utan den kommer att ligga i direkt anslutning till när skolan slutar för dagen. Under en timme per vecka kommer eleverna kunna få hjälp med alla sina ämnen och Kickie Svensson hoppas att så många som möjligt kommer att ta chansen att höja sina betyg.

– Vår förhoppning är att kunna höja kunskapsnivåerna. Främst i svenska, engelska och matematik, säger Kickie Svensson.

Läs också:  Så får du läxkoll

Fagersta har lyfts fram som en av få kommuner som sökt bidrag för att kunna erbjuda alla sina elever läxhjälp, enligt en granskning som SVT gjort. I granskningen uppges att sammanlagt har regeringen beviljat en summa på 281 miljoner kronor i bidrag till läxhjälpen, men att många kommuner inte sökt alls eller bara för en liten del av eleverna. Därmed kommer pengarna som inte gått åt att frysas inne hos staten.

Läs också:  65 miljoner ska höja lärarlönerna

Läs också:  Så duktiga är killarna i Norberg

Annons