Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny plats att umgås på i Fagersta

Det blev bandklippning, bubbel, kaffe och tårta när LSS-verksamheten i Fagersta firade in sina nya lokaler i Folkets hus i dag.

Annons
”Tårtan smakade bra”, försäkrar Ingemar Andersson som deltog vid invigningen av LSS-verksamhetens nya lokaler i Folkets hus i Fagersta. Lokalerna delas med Fagersta bluesförening.

Det har inte funnits någon gemensam samlingslokal för fritidsaktiviteter inom LSS-verksamheten i Fagersta. Men i dag invigdes nya lokaler i Folkets hus.

– Här kan vi baka, spela spel och slappna av, säger Anette Smalsjö, ansvarig för fritidsverksamheten inom LSS i Fagersta.

Hon hoppas att inte minst pensionärer ska ha glädje av den nya mötesplatsen. En söndag i månaden planeras att arrangera ”Sköna söndag”.

Lokalerna, som delas med Fagersta bluesförening, har fördelen att här finns både handikapptoalett och hiss.

En av de drygt 50 personer som tagit sig till invigningen är Fagerstabon Ingemar Andersson. Han brukar vara med på olika aktiviteter som arrangeras via LSS-verksamheten. Då är det främst bilar och gokart i Grängesberg samt att åka på dans som lockar.

Den nya lokalen att vistas i känner han till sedan förr.

– Det är en bra lokal. Jag har varit här på jullunch tidigare, säger han.

I samband med invigningen ges möjligheten att komma med synpunkter på vilka aktiviteter som kan arrangeras. Kanske får Ingemar Andersson gehör för sitt önskemål.

– Jag vill att det ska bli dans i Fagersta, säger han.

Annons