Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extremregnet i Fagersta har fyllt minst 20 källare

Artikel 1 av 9
Kraftiga skyfallet i Fagersta
Visa alla artiklar

Ett kraftigt regn utbröt i Fagersta på måndagen. Över 20 källare blev översvämmade, enligt räddningstjänsten. Dessutom svämmades väg 68/69 över.

Annons

Anmäl text- och faktafel

– Det har regnat ruggigt mycket. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Peter Bylin som är styrkeledare i Avesta och bistår i att organisera räddningsarbetet.

Styrkor från Fagersta, Avesta och Norberg kallades på måndagskvällen ut till olika adresser i Fagersta där bostäder hade blivit vattenfyllda, bland annat på Lövparksvägen, Solåkersvägen och Cactusvägen. Det rörde sig om ungefär 25 källare som hade fyllts av vatten, enligt Bylin – fler och fler ärenden fortsatte att trilla in under kvällen.

– Vi åker runt med pumpar och hjälper till så gott vi kan. Jag skulle tro att vi har att göra ett bra tag, säger han.

Regnvattnet fyllde också gator och vägar. I tunneln under järnvägen på väg 68/69 blev det översvämning och Trafikverket varnade för mycket stor påverkan i trafiken mellan Säteriet och rondellen på Knutsvägen. Personal från Trafikverkets kallades ut till platsen och polisen bistod genom att stoppa ytterligare trafik medan vattnet pumpades bort. Det var flera bilar som behövde bärgas från platsen.

Fagersta kommun skrev på sin hemsida att Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund under kvällen arbetade för fullt med att pumpa undan vattnet från gator och vägar i kommunen.

Drabbades du av regnet? Eller har du bilder på regnmängderna? Kontakta [email protected] eller använd vårt tipsaformulär.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons