Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerstabo döms för grov stöld

Skaraborgs tingsrätt dömer mannen till nio månaders fängelse.

Annons

Mannen, som är i 20-årsåldern, besökte i april anhöriga i Skara kommun. I samband med detta cyklade han, utrustad med verktyg, till utkanten av en by. Där klev han in i ett olåst bostadshus och tog ett cigarettpaket.

Kvinnan som bodde i huset befann sig då i stallet 70 meter bort och såg att någon gått in i huset. Hon mötte mannen där inne och ringde polisen.

Eftersom mannen var kraftigt påverkad av narkotika tog polisen honom till sjukhuset i Skövde för vård. Dagen efter begärde han att bli utskriven. Men innan han lämnade sjukhuset gick han in i en sjuksal och tog en mobiltelefon ur en väska från en kvinna som vårdades där som patient.

Mannen erkände brotten men ansåg att det var stölder av normalgraden. Tingsrätten anser att han i fallet med cigarettpaketet haft verktyg med sig för att bryta sig in och att han varit medveten om att någon kunnat vara hemma. Därför bedöms stölden som grov.

Även mobilstölden anses vara grov då den skett mot en sjuk person och att en sjukhusmiljö ska kunna kännas trygg och säker.

Mannen döms till nio månaders fängelse då det varit ett återfall i brott kort efter en villkorlig frigivning. Mannen ska betala brottsoffren sammanlagt 10 560 kronor i skadestånd.

Annons