Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse efter slag med ölglas

En 25-årig man dömdes för misshandel och narkotikabrott i Fagersta. Hovrätten slog i förra veckan fast domen mot mannen.

Annons

En kväll i juli 2013 var 25-åringen, som tidigare bott i Fagersta, på Hamnkrogen i Västanfors. På utestället befann sig också en annan man som plötsligt blev slagen i huvudet med ett ölglas.

När mannen vände sig om ska han ha sett 25-åringen hånle mot honom. 25-åringen åtalades senare för misshandel. Han har uppgett att han var berusad den där kvällen och att han upplevde att den andra mannen inte respekterade honom.

25-åringen minns inte exakt vad som hänt, men han erkände brott, allt enligt tingsrättsdomen. Han åtalades även för att ha haft den narkotikaklassade substansen THC i kroppen under våren 2013.

Han nekar till att ha tagit droger. Men han har uppgett att han vistats i en lägenhet där andra personer rökt hasch och således utsatts för passiv rökning. Tingsrätten köpte inte den förklaringen. 25-åringen dömdes till fängelse i fyra månader för narkotikabrott och misshandel.

25-åringen överklagade domen till hovrätten eftersom han ville frias från narkotikabrottet och få misshandelsbrottet bedömt som ringa. Mannen ville också ha ett lindrigare straff. Hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten. Domen mot mannen står således fast.

Annons