Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får bidrag för att laga taket

Nu ska taket på stationshuset i Ängelsberg fixas. Länsstyrelsen går in med ett bidrag på 170 000 kronor. Dessutom har den nye ägaren, Jan Olsson, olika planer för vad huset ska kunna användas till i framtiden. Bland annat som ett besökscentrum för turister.

Annons
Under sensommaren har de gamla skifferplattorna på stationshuset i Ängelsberg åter kommit på plats. Länsstyrelsen i Västmanland går in med ett bidrag på 170 000 kronor.

Det krävdes två försök innan stationshuset blev sålt på exekutiv auktion. Köparen av huset var dock redan tidigt i kontakt med kommunalrådet Stig Henriksson (V) och undersökte om kommunen har något intresse av någon form av verksamhet i fastigheten.

– Att åter öppna ett besökscentrum i Ängelsberg är en bra idé och då är stationshuset det optimala stället, säger Stig Henriksson.

Ägaren har även varit i kontakt med länsstyrelsen för att undersöka möjligheten att utöka ett besökscentrum med en del för information om den stora skogsbranden som härjade i somras.

Länsstyrelsen har beviljat ett bidrag på 170 000 kronor för att kunna återställa fastighetens tak där en tidigare ägare plockat bort skifferplattor.

– Det är riksantikvarieämbetet som lämnar bidrag för, som det heter, vård och förvaltning av värdefulla kulturmiljöer, säger Kicki Söderback, antikvarie på länsstyrelsen.

Nye ägaren Jan Olsson, från Stockholm, har valt att inte kommentera planerna i nuläget.

Annons