Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler ska få hjälp att förändra sitt liv

Landstingets hälsocenter, som bland annat finns i Fagersta, vill nå ut till fler. Här kan personer få hjälp med till exempel kost, motion och tobaksavvänjning.

Annons
Hälsocenter i Fagersta finns på entréplan på Bergslagssjukhuset.

Allt fler invånare i länet vänder sig till landstingets hälsocenter för att få hjälp att ändra sin livsstil. Förra året var drygt 800 personer inskrivna och i år är målet att nå ut till 900, enligt Sveriges Radio.

– Vi är till för personer som har behov av och motivation till att göra en levnadsvaneförändring, säger hälsovägledaren Marie Gustafsson vid hälsocentret i Västerås, till Sveriges Radio.

I Västmanland har landstinget hälsocenter i fyra kommuner: Västerås, Sala, Köping och Fagersta. Kost, motion, stresshantering, sömn och tobaksavvänjning hör till de områden som besökarna kan få hjälp med.

De flesta av hälsocentrens besökare har blivit hänvisade dit av sjukvården. Hälsocenter är till för alla som fyllt 16 år. Inskrivna deltagare har möjlighet att delta i aktiviteter och samtal under sex månader. Detta anpassas efter deltagarens behov.

Här kan du läsa mer om hälsocenters verksamhet.

Annons