Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera fria föreläsningar där psykisk ohälsa får en plats i rampljuset

Under vecka 11 pågår Tillsammansveckan i Västmanland och det hålls därför fyra föreläsningar i temat i norra länsdelen.

Annons

13-16 mars arrangeras Tillsammansveckan runtom i Västmanland. Temat är psykisk ohälsa. Arrangörerna, däribland länets kommuner och Studieförbundet vuxenskolan, utlovar ett fullspäckat schema med föreläsare som delar med sig av sina erfarenheter kring att ta väl hand om den psykiska hälsan.

I ett pressmeddelande från arrangörerna framgår att var fjärde person någon gång under sitt liv kommer drabbas av någon form av psykisk ohälsa.

Det händer i norra länsdelen

14/3: Anders Krasse föreläser på Tingshuset Bergslagens folkhögskola i Norberg. Hans föreläsning går under namnet "Sju år av frihet" och handlar om frigörelsen från konsumtionssamhället.

15/3: Selene Cortes håller i två föreläsningar på Lindgården i Fagersta. Den ena föreläsningen handlar om det tabubelagda ämnet självmord. Vad säger man till den som vill dö och hur möter man den som är självmordsnära? Det är några av de frågor som tas upp.

Selene Cortes andra föreläsning går under rubriken "”Man dör inte av stress, man slutar bara att leva” och handlar om utmattningssyndrom, prestation, arbete och livet.

16/3: Linn Bark föreläser i Kulturhuset Korpen i Skinnskatteberg under rubriken ”En komisk berg- och dalbana om ett liv med spretande toner”. På ett humorfyllt sätt berättar hon om hur livet kan vara när man har en diagnos.

Det är fri entré till alla föreläsningarna.

Annons