Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka påkörd av smitare

Den 15-åriga flickan blev påkörd i korsningen där Knutsvägen möter riksväg 68. Föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik och olovligt avvikande från trafik­olycksplats.

Annons
Flickan blev påkörd i korsningen där Knutsvägen möter riksväg 68 i Fagersta.

Olyckan skedde strax före åtta på morgonen i torsdags och polis och ambulans kallades till platsen. Bilisten ska ha försvunnit därifrån innan polis och ambulans kommit fram, enligt vittnen.

– Flickans skador ska vara lindriga, men varför hon blivit påkörd är oklart. Det som verkligen är fel är att lämna henne när han har kört på henne, säger Martina Saghamre, befäl på polisens länskommunikationscentral i Västerås.

Tack vare vittnesuppgifter kunde dock 38-åringen spåras till sin arbetsplats, där polisen varit och fått bekräftat att samma man varit inblandad i trafikolyckan.

– Det kommer att ske en utredning där vi ska höra vittnet igen, flickan och den misstänkte igen. Och vi kommer att se om det finns någon teknisk bevisning, säger Martina Saghamre.

– Man är skyldig att rapportera till polisen, främst när man kör på och skadar en människa så är det verkligen viktigt att man är kvar, säger hon.

Lagen säger att om en vägtrafikant, med eller utan skuld, smiter från olycksplatsen, kan den dömas till böter eller fängelse i högst ett halvår. Om brottet anses vara grovt, riskerar personen fängelse i högst ett år.

Annons