Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreläsning om utsatta barn i Nepal

På söndag besöker LoveNepal Korskyrkan i Västanfors. Den ideella organisationen arbetar mot att bekämpa barnsexslaveri i Nepal.

Annons

I Kathmandu finns sju hem för barn bor räddats undan eller utsats för sexslaveri. Hemmen drivs av organisationen LoveNepal men även nepalesiska organisationen Lighthouse Foundation. På söndag kommer Martin Larsson, föreläsare på LoveNepal, till Västanfors kyrka.

Tre flickor som var prostituerade innan LoveNepal tog hand om dem.

–Vi började arbetet 2009 när vår grundare var ner på en annan resa och fick se bilder på flickor som jobbade som sexslavar. Han blev knäckt och kände att han måste göra någonting. Han startade LoveNepal i syfte att starta ett hem åt dem, säger Martin Larsson.

–Vi jobbar mycket med ett folkslag som heter badi. De står generellt sätt lägre än en hund. De har ingen möjlighet till annan inkomst än att sälja sina kroppar. Ofta är det så att papporna säljer sin fru och sina barn i sitt hem medans främlingar kommer dit och våldtar utan att någon griper in, säger han.Idag bor omkring 400 barn i hemmen i Kathmandu. Organisationen LoveNepal driver även två skolor.

–Vårt fokus är att hjälpa de flickor ut ur sexslaveriet, säger Martin Larsson.

Korskyrkan i Västanfors har bjudit in Martin Larsson att föreläsa på söndag. Han berättar mer om organisationen och deras arbete.

–Vi berättar om vart pengarna till LoveNepal går till, säger Martin Larsson.

Annons