Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande oklart om Harold Nilsson

NVK:s direktion hörde i kväll Marino Wallsten och Åsa Eriksson angående förbundschefen. 

Annons

Kvällens extrainsatta möte, som NVK:s direktion utlyste efter mötet i torsdags, lämnade inga nya besked om förbundschefen Harold Nilsson. Syftet med kvällens möte var att höra vad Marino Wallsten och Åsa Eriksson (båda S), kommunalråd för Fagersta respektive Norberg, hade att säga i frågan.

Men efter mötet finns fortfarande inga besked att ge.

- Vi har lyssnat på vad kommunerna hade att säga och nu ska jag och vice ordförande, Gustav El Rachidi, sätta oss ner de närmaste dagarna och samtala vidare med Harold Nilsson, säger NVK:s ordförande Stig Bergman. 

Åsa Eriksson har heller inga kommentarer efter mötet.

- Jag var ditkallad som representant för kommunledningen i Norberg och har lyssnat på vad  direktionen hade att säga samt meddelat att Norberg valt att inte göra något officiellt ställningstagande i frågan, säger hon.

FP har även, utan framgång, sökt Marino Wallsten för en kommentar.

Bakom misstroendeförklaringen mot Harold Nilsson står majoriteten i Fagersta. Bakgrunden är, som Marino Wallsten tidigare berättat för FP, en samlad bild som sträcker sig från granskningarna av utbetalda arvoden till förra veckans signal från socialförvaltningen angående NVK:s långsamma hantering av äldremodulerna i Fagersta.

Annons